Tlvc home rolstoel training
Vaardiger worden met je rolstoel?
Meld je aan voor de gratis training in Cuijk!
Rolstoelvaardigheid

Het Wheelchair Skills Team komt naar Cuijk om training te geven aan kinderen én volwassenen met een handbewogen rolstoel. Inwoners uit de gemeente Land van Cuijk zijn welkom.

Het Wheelchair Skills Team leert mensen in een rolstoel belangrijke vaardigheden die hen zowel mentaal als fysiek helpen in het dagelijks leven. Ze willen ook dat ‘lopers’ zich bewust worden van beperkingen, maar vooral ook van mogelijkheden van rolstoelgebruikers.

Wat leer je?

In de basiscursus rolstoelvaardigheid leer je over roltechnieken en hoe je kunt balanceren op je achterwielen. Je leert drempels, hellinkjes en kleine trapjes te nemen. Iedereen heeft zijn/haar eigen tempo en leerdoelen. De gespecialiseerde ervaringsdeskundige trainers van het Wheelchair Skills Team houden daar rekening mee.

Programma van de basiscursus 
4 lessen van ieder 2 uur:
2 lessen in een gymzaal om te oefenen op de verschillende vaardigheden
2 lessen buiten, bijvoorbeeld in een winkelcentrum, station of park, waar je de vaardigheden in dagelijkse situaties kunt toepassen

De cursus wordt kosteloos aangeboden.
Broodjes en drankjes inclusief.

Het Wheelchair Skills Team geeft deze rolstoelvaardigheidstraining, georganiseerd in samenwerking met Stichting Toegankelijk Land van Cuijk, IBN en de gemeente Land van Cuijk.

Cursusdagen

Zaterdagen:
18 mei
8 juni
22 juni
13 juli

Lestijden

Groep 1:
10.00-12.00 uur
Groep 2
12.30-14.30 uur

Impressie van een training

Aanmeldformulier

Rolstoelvaardigheidstraining in Cuijk

Persoonlijke gegevens
Mate van vaardigheid*
Gegevens begeleider ouder/voogd (indien van toepassing)
Toestemming voor het laten maken van foto’s en/of video’s*