Rinus Rijk

Afscheid van een bevlogen platformlid

Rinus Rijk was in 1993 een van de Gravenaren, die betrokken was bij de oprichting van het platform Toegankelijk Grave, destijds bekend onder de naam ‘platform voor mensen met een functiebeperking’.

september 2023 | Grave

Rinus Rijk Grave1

Zelf vanaf zijn geboorte blind, had hij als ervaringsdeskundige een grote inbreng. Na enige jaren werd Rinus voorzitter van het platform. In 2017 legde hij deze functie neer, maar hij bleef actief binnen het platform. Onlangs besloot Rinus dat hij, na dertig jaar, stopt als lid van het platform. “Mijn lichamelijke gezondheid gaat steeds wat verder achteruit en op 88-jarige leeftijd is het mooi geweest met het vrijwilligerswerk.” Het platform Toegankelijk Grave is dankbaar voor al het werk dat Rinus heeft gedaan, de vele uren, die hij besteed heeft aan het verbeteren van de toegankelijkheid en de mobiliteit voor mensen met een beperking in Grave, de grote inzet, die hij al die jaren getoond heeft. Het platform heeft veel aan Rinus te danken en zal hem als platformlid erg missen.

Deel dit bericht

Heeft u zelf een interessant bericht, belangrijke informatie of weet u van een verrassende ontwikkeling over toegankelijkheid en inclusie: tip ons!