Gezocht

Bestuurslid worden bij Platform Toegankelijk Boxmeer?

Wil jij meedoen? We zoeken mensen die graag anderen willen helpen, als lid van het bestuur. We willen mensen die zich willen inzetten om het leven beter te maken voor mensen met een beperking in onze dorpen.

Juni 2024 | Boxmeer

2C21F747 5C90 4EAE BBCE 9771CACEB4F1

We willen bijvoorbeeld dat voetpaden, gebouwen, activiteiten, onderwijs, informatie en plekken voor ontspanning voor iedereen toegankelijk zijn.

Ook willen wij vooral laten zien wat je nog wel kan ook heb je een handicap of hulpmiddel. Hiervoor heb je wel toegankelijkheid nodig, maar ook een open kijk in het leven.

Platform Toegankelijk Boxmeer is een organisatie die wil dat iedereen zich welkom voelt en mee kan doen.

Wat doet het Platform Toegankelijk Boxmeer?

  • Verspreiden van bewustwording onder de inwoners, ondernemers en gemeente
  • Wij behartigen de belangen van de doelgroep
  • Schouwen gebouwen, wegen op toegankelijkheid en adviseren in verbetering
  • Volgen kritisch het gemeentelijke beleid
  • Organiseren Scootmobieltochten/trainingen
  • Vertrekken voorlichting/informatie aan de doelgroep en omgeving
  • En nog veel meer

Wij zoeken in eerste instantie bestuursleden

Wil jij een sleutelrol vervullen in het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met een beperking? Word een invloedrijk bestuurslid, die helpt bij het bevorderen van toegankelijkheid en gelijkheid voor mensen met een beperking! Wil je samen een gemeenschap bevorderen waarin iedereen de kans krijgt om volledig mee te doen?

Wie zoeken wij

We zoeken betrokken, en enthousiaste bestuursleden voor ons platform die een actieve bijdrage willen leveren aan het bestuursproces en het voorbereiden en mede uitvoeren van activiteiten.

Ben je ervaringsdeskundige of heb je mensen in je omgeving met een handicap, dan is dat fijn en welkom, maar heb je gewoon je passie voor mensen met een beperking, ook dan is dat net zo welkom. Misschien heb je een achtergrond die kan helpen, zoals in bouwen, of Social media, ook dan ben je iemand die wij zoeken.

Meld je aan

Meld je aan als vrijwilliger bij Platform Toegankelijk Boxmeer! Neem per mail contact op met Jeannette Schröter secretarisboxmeer@toegankelijklvc.nl.  Het platform is onderdeel van Stichting toegankelijk Land van Cuijk. Op de website www.toegankelijkheid.nl kun je uitgebreid kennis maken met de Stichting Toegankelijk Land van Cuijk en via het kopje platforms kom je bij het Platform Toegankelijk Boxmeer voor meer informatie.

Ik hoop dat je interesse is gewekt en ik zie je snel.

Jeannette Schröter (voorzitter)

Deel dit bericht

Heeft u zelf een interessant bericht, belangrijke informatie of weet u van een verrassende ontwikkeling over toegankelijkheid en inclusie: tip ons!