De tien van 10 jaar AANtWERK

Corrie Schilderink en Özcan Akyol in gesprek over de betekenis van werk voor hun zoon

AANtWERK is het MVO Platform van IBN, WSD en Weener XL en is tien jaar geleden opgericht. Inmiddels zijn er bijna 160 bedrijven uit de regio noordoost Brabant als partner aangesloten bij AANtWERK. Dat aantal moet de komende tijd verder gaan groeien om de ambitie waar te maken dat noordoost Brabant de meest inclusieve arbeidsmarktregio van Brabant wordt.

november 2023 | Land van Cuijk

Interview Corrie IBN

Tien jaar AANtWERK is gevierd met een spetterende show in de sfeervolle locatie ’t Boshuys in Best. Tien mooie verhalen en bijzondere gebeurtenissen uit tien jaar AANtWERK kwamen voorbij in een wervelende show, gepresenteerd door Özcan Akyol, ofwel columnist, schrijver Eus. Dit alles omlijst door muziek, poëzie en cabaret.


De impact van werken op het leven van iemand die extra ondersteuning nodig heeft, kwam treffend naar voren in de ervaringen van twee moeders, waaronder Corrie Schilderink. Hun kinderen zijn beiden werkzaam bij IBN en zij vertelden over de betekenis van werken op het leven van hun zoon en dochter én op hun eigen leven. “Als ouder weet je precies wat je kind nodig heeft, als dat dan niet lukt voel je je zo machteloos.” Lukt het wel, zoals in deze twee voorbeelden, dan is dat van enorme betekenis: “Levens veranderen, het biedt rust”. “Er is trots bij iedereen, natuurlijk bij mij en mijn kind zelf, maar ook bij opa’s en oma’s, verdere familie en vrienden. Dat doet wat met een mens.” En “Er is nu ook ruimte voor mezelf ontstaan om verder te kunnen, nu is het mijn tijd.”

 

 

Deel dit bericht

Heeft u zelf een interessant bericht, belangrijke informatie of weet u van een verrassende ontwikkeling over toegankelijkheid en inclusie: tip ons!