Uitreiking certificaat

De Wissel en Yahoe blij met certificaat Platform Toegankelijk Mill

Bonke, bonke, bonke, bonke... Zo komen Guus Fonteijn en Elly Meijnders binnen bij de disco van Yahoe in de Wissel. Veel gezichten van blije mensen die aan het dansen zijn.

februari 2023 | Mill

Al 20 jaar verzorgt Yahoe de discoavonden voor mensen met een verstandelijke beperking. Wij zien Cathelijne Verstraten van Sociom maar ook veel vrijwilligers die net zo enthousiast meedansen. Je kunt gewoon niet stilzitten, je moet meedoen. 

Woordje
Guus krijgt de microfoon en legt uit waarom het certificaat van Platform Toegankelijk Mill wordt uitgereikt. “Een poule van 14 vrijwilligers verzorgt de vrijdagavonden van zo’n 60-70 deelnemers, soms met een thema, soms met een uitstapje. Elkaar ontmoeten na schooltijd is moeilijk voor jongeren met een beperking. Yahoe draagt op deze manier bij aan de vrijetijdsbesteding van deze mensen. Het bestuur van de Wissel biedt Yahoe al 20 jaar onderdak en steunt deze activiteiten. Vandaar het welverdiende certificaat voor de Wissel en Yahoe”, aldus Guus.

Certificaat
Vervolgens mag Elly het certificaat uitreiken aan Matthijs Heijs, secretaris van JC de Wissel. Matthijs werkt als zelfstandige in de AV techniek van licht en geluid. Hij is al op 14-jarige leeftijd bij de Wissel en Yahoe begonnen als dj, een mooi begin van zijn verdere carrière. Hij zit inmiddels al weer 10 jaar in het bestuur van de Wissel en is een actief vrijwilliger. Hij neemt het certificaat graag in ontvangst. 

Disco
De disco gaat daarna onverminderd verder en wij genieten van het plezier dat er van af spat. Boven de herrie uit vertelt vrijwilliger Dominic: “Ik kom vrijdags hier altijd moe aan van mijn werk de hele week, maar knap hier helemaal op. Ach, wij zijn toch allemaal mensen met dezelfde gevoelens, iedereen wil wel eens een avondje disco”. Er komt een meisje met een mooi, zuiver gezichtje naar Elly en zegt dat zij dadelijk haar lievelingsliedje voor haar gaat zingen. En vervolgens geeft zij de dj aanwijzingen. Pakt de microfoon en zingt mee met de muziek en zang. En anderen volgen haar voorbeeld, desnoods met een microfoon die nergens aan vast zit. Heel onbevangen, ze voelen zich  hier duidelijk veilig en vertrouwd. 

Geweldig
Het was geweldig mooi om te zien, besluiten Guus en Elly als zij weer buiten komen. Ook geweldig dat dit voor mensen, die het lang niet altijd makkelijk hebben, wordt georganiseerd door de vrijwilligers van de Wissel en Yahoe, in samenwerking met Sociom. Je moet het toch maar opbrengen om je vrijdagavonden hier aan kwijt te zijn. Dik verdiend, het certificaat.

Deel dit bericht

Heeft u zelf een interessant bericht, belangrijke informatie of weet u van een verrassende ontwikkeling over toegankelijkheid en inclusie: tip ons!