Rolstoelwandeling

Deelnemers met een beperking kunnen gratis meedoen aan het Tongels Rondje op zondag, 30 juni.

Platform Toegankelijk Mill organiseert dit in nauwe samenwerking met de Stichting Toegankelijk Land van Cuijk. Het gaat om een rolstoelwandeling rondom kasteel Tongelaar. Het platform nodigt met nadruk mensen uit, die uit het hele Land van Cuijk komen. Het platform vindt het belangrijk dat ook mensen met een beperking kunnen genieten van culturele en historische monumenten. Zo belangrijk dat het platform, met toestemming van het Brabants Landschap, een mobiel invalidentoilet huurt en plaatst op het parkeerterrein van het kasteel. Tongelaar beschikt zelf nog niet over een invalidentoilet.

Juni 2024 | Mill

Rondje Tongelaar Mill

Start

Start om 10.00 uur op het parkeerterrein van Landgoed Tongelaar aan de Hoogedijk in Mill.  Rob Lobel is vrijwillige natuurgids bij IVN en Brabants Landschap. Hij neemt ons mee naar het kasteel en vertelt onderweg op een boeiende manier over de geschiedenis van Tongelaar. Zo vertelt hij waar de waterlopen naar toe gaan, over het ontstaan van het landschap (vanaf plm. 160000 jaar geleden), over de meanderende rivier, over de Beerse Overlaat en wat dat alles betekende voor de bevolking en het landschap. Hij vertelt iets over de fruitteelt in het verleden (fam. Wagenberg en Jonker Fris). Bij het waarom van het bestaan van kastelen zorgt hij dat Jan II van Cuijk en zijn invloed op de geschiedenis aan bod komen.

Bakhuisje

Bij het bakhuisje krijgen we een voorbeeld van wat en hoe daar gebakken werd. We bezoeken de aanpalende boerderijen en vernemen welke  functies die hadden. Ook kan Rob nog iets over de toekomst van Landgoed Tongelaar vertellen, heel spannend  allemaal.  

Opgeven

Hoewel aanmelden niet verplicht is, helpt het ons bij de organisatie van de catering. Laat ons weten of je komt, zodat we ervoor kunnen zorgen dat er genoeg lekkers is voor iedereen. Opgeven per mail op secretarismill@toegankelijklvc.nl. Per telefoon bij voorzitter Guus Fonteijn, 0622552427 of bij Elly Meijnders, tel. 0653582862.

Mis deze unieke kans niet. Verken het prachtige Kasteel Tongelaar en zijn omgeving op een toegankelijke en gezellige manier. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen op zondag 30 juni om 10.00 uur!

Wat kun je verwachten?

  • Een boeiende wandeling onder leiding van Rob Lobel, vrijwillige natuurgids bij IVN en Brabants Landschap. Rob vertelt op een inspirerende manier over de rijke geschiedenis en de spannende toekomstplannen van Tongelaar.
  • Een heerlijke kop koffie of thee met iets lekkers erbij.
  • Een mobiel invaliden toiletunit voor jouw gemak.

Zorg dat je erbij bent en geniet samen met ons van deze bijzondere wandeling.

Deel dit bericht

Heeft u zelf een interessant bericht, belangrijke informatie of weet u van een verrassende ontwikkeling over toegankelijkheid en inclusie: tip ons!