Platform Grave

Geslaagde tandemtocht

Na het succes van de tandemtocht vorig jaar met en voor mensen met een visuele beperking kon een tweede tandemtocht niet uitblijven. Het Platform Toegankelijk Grave en Sociom tekenden ook dit jaar voor de organisatie. Zaterdag 6 juli jl. was het zover. Vielen vorig jaar de mussen nog bijna dood van het dak van de hitte; dit jaar was daar niet veel van te merken. Er was wel zon, maar ook veel wolken en vooral veel, heel veel wind. Dat deerde de deelnemers gelukkig niet.

Juli 2024 | Grave 

Tandemtocht

De dag begon rond 11.00 uur met een hartelijke ontvangst in Oog voor de Streek, een unieke winkel en pleisterplaats in Grave, waar jongeren met een visuele beperking werken. Terwijl de deelnemers aan de koffie met appelgebak zaten, werden de nodige huurtandems keurig afgeleverd door Fietsverhuur Brabant Noord-Oost. Na de koffie werden er tandemteams gemaakt en kon de tocht beginnen. Maar liefst 12 tandems reden via een prachtig uitgezette route naar Kookstudio Het Mo’Ment in Langenboom. Daar stond een heerlijke, uitgebreide lunch klaar. Er werd genoten van de courgettesoep, de broodjes en het verrassende toetje van aardbeien met mascarponeroom. Uitgerust en voldaan kon aan het tweede deel van de tocht worden begonnen. Zo rond 16.00 uur streek de groep neer op het boerenterras van Zorg- en gastenboerderij De Gastvrijheid in Velp, waar een lekker koel drankje er wel in ging. Ook werd hier even de tijd genomen om Toer- en Wielerclub ‘De Tweewielers’ uit Gassel te bedanken, die evenals vorig jaar maar liefst zes voorrijders leverde. Ook werd door hen de route van zo’n 40 kilometer uitgezet. Na het drankje werden de tandems weer opgezocht voor het laatste stukje naar Grave. De 12 deelnemers waren zo enthousiast dat menigeen zich alvast aanmeldde voor de volgende editie van de tandemtocht. Dus op naar de derde editie in 2025!

Tandemtocht 2024

Deel dit bericht

Heeft u zelf een interessant bericht, belangrijke informatie of weet u van een verrassende ontwikkeling over toegankelijkheid en inclusie: tip ons!