Week van de Toegankelijkheid

Ludieke actie ‘We bouwen (verder) aan een Toegankelijk Grave’

Van 2 t/m 7 oktober vindt de landelijke week van de Toegankelijkheid plaats. Een week waarin op diverse manieren aandacht wordt gevraagd voor de toegankelijkheid voor mensen met een beperking.

september 2023 | Grave

Chantale en Wim Grave

Ook in Grave vraagt het platform Toegankelijk Grave aandacht voor mensen met een beperking. Dat doen ze met een ludieke actie in samenwerking met Sociom en de ondernemers van de binnenstad.

Bij de centrumondernemers krijgen klanten in de week van 2 t/m 7 oktober een zakje met een paar ‘snoeplegosteentjes’ onder het motto: ‘Wij bouwen (verder) aan een Toegankelijk Grave’.

Voor mensen met een beperking is het centrum van Grave niet altijd even toegankelijk. Deels is dat te wijten aan het feit dat Grave een historische stadskern heeft, met hoogteverschillen bij winkels en kinderkopjes als straatbekleding. Wat het platform met deze actie wil bereiken is dat ondernemers en winkelend publiek zich bewust zijn van de moeilijkheden die mensen met een beperking kunnen ondervinden. Een fiets, die op de stoep neergezet wordt, betekent voor een rolstoeler dat hij er niet  langs kan of voor iemand met een visuele beperking dat hij tegen de fiets aanloopt. Samen kunnen we Grave toegankelijk maken voor iedereen!

Op vrijdag 6 oktober worden, als afsluiting van de actie, tassen uitgedeeld aan het winkelend publiek en zal door de ondernemers de rode loper uitgelegd worden.

Deel dit bericht

Heeft u zelf een interessant bericht, belangrijke informatie of weet u van een verrassende ontwikkeling over toegankelijkheid en inclusie: tip ons!