MuZIEum

MuZIEum Nijmegen te gast in Oogcafé

Tijdens het Oogcafé Land van Cuijk op dinsdag 11 juni is het muZIEum te gast. Spreker is Esther van Bussel, manager publiek bij dit bijzondere museum in Nijmegen

mei 2024 | Land van Cuijk

Muzieum logo

In het muZIEum in Nijmegen kunnen zowel groepjes volwassenen als kinderen meedoen met een donkerbeleving. Tijdens een tocht of een activiteit kunnen ze zelf ervaren hoe het is om blind of zeer slechtziend te zijn. Dit wordt altijd goed begeleid door iemand die zelf zeer slechtziend of blind is.

 

Tijdens het Oogcafé op 11 juni vertelt Esther over dit unieke museum. Zij neemt ook enkele simulatiebrillen mee. Zo kunnen goedziende bezoekers ervaren hoe de omgeving er uitziet bij verscheidene vormen van slechtziendheid.   

Je ervaart hoe het is als je zelfstandig je weg moet vinden in gebouwen en op straat als je slecht of niets ziet.
Het platform Toegankelijk Land van Cuijk is deze ochtend ook aanwezig.


Deelname aan het Oogcafé is gratis. Koffie/thee €1,-.
Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dit kan online op www.biblioplus.nl/agenda, per mail via w.lems@biblioplus.nl of via telefoon 0485 312 566 (Huis van Cuijk). Iedereen is van harte welkom. Je hoeft geen lid van de bibliotheek of de Oogvereniging te zijn.

 

Oogcafé Land van Cuijk

Het Oogcafé is een samenwerking tussen de Oogvereniging en de bibliotheek. Zij wil een ontmoetingsplaats zijn voor alle inwoners met een oogaandoening in het Land van Cuijk en Maasduinen. Het doel is om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en elkaar tot steun te zijn. Er worden regelmatig gastsprekers uitgenodigd die bepaalde thema’s kunnen belichten die betrekking hebben op de visuele beperking.

 

Oogcafé Land van Cuijk, dinsdag 11 juni, Bibliotheek Cuijk 10.00 – 12.00 uur inloop vanaf 9.30 uur. Deelname gratis. Koffie/thee €1,-.

Bibliotheek Cuijk (in het Huis van Cuijk), Grotestraat 62 Cuijk

www.biblioplus.nl

 

Deel dit bericht

Heeft u zelf een interessant bericht, belangrijke informatie of weet u van een verrassende ontwikkeling over toegankelijkheid en inclusie: tip ons!