Openbaar vervoer

Nieuwe braillebordjes bij de bushaltes

Vorig jaar werden op verzoek van het Platform Toegankelijk Grave braillebordjes voor de bushaltes ontwikkeld door Arriva, die hiervoor samenwerkte met Dedicon. Diverse platformleden controleerden de bordjes, toen ze opgehangen werden en constateerden enige verbeterpunten.

april 2023 | Grave

Braillebordje Grave Busstation

Arriva en Dedicon gingen hierna, samen met het productiebedrijf, opnieuw aan de slag om de bordjes te verbeteren. Op woensdag 19 april togen drie blinde platformleden naar Dedicon om de nieuwe proefbordjes te testen. Ze waren blij verrast met het resultaat. De nieuwe bordjes zijn groter, waarmee ook de braillepuntjes groter en beter voelbaar zijn. Ook zijn er, in tegenstelling tot bij de eerste bordjes, geen scherpe randjes meer te voelen.
Naast de tekst in braille is er een QR code opgenomen, die bij scannen laat horen welke lijn het is er wat de eindbestemming is. Het Platform Toegankelijk Grave is blij met deze goede samenwerking en het mooie resultaat.

Deel dit bericht

Heeft u zelf een interessant bericht, belangrijke informatie of weet u van een verrassende ontwikkeling over toegankelijkheid en inclusie: tip ons!