Festival

Oerol wil inclusief zijn

Oerol is lerende in het toegankelijk maken van het festival. Oerol wil groeien naar een festival waar het woord 'beperking' niet meer nodig is, omdat het geen rol meer speelt. Kortom: een inclusief festival.

mei 2023 | Landelijk

Oerol

Programmapagina
Op de programmapagina kun je filteren op Toegankelijkheid. Zo krijg je snel een eerste indruk van programma dat afgestemd is op jouw wensen. Er zijn verschillende toegankelijkheidstermen en mogelijkheden.

Doof / slechthorend
Deze voorstellingen bevatten weinig of geen gesproken taal. Voorstellingen waarbij muziek een belangrijke rol speelt zijn vaak uitgesloten van deze term. Deze vind je terug onder het filter Language no problem.

 Rolstoeltoegankelijk en slecht ter been
Deze voorstellingen zijn goed bereikbaar voor mensen met een rolstoel en voor mensen die slecht ter been zijn. De toegangspaden zijn verhard of semi-verhard en de looproute is niet te lang. Helaas is dit niet overal mogelijk, vanwege de natuurlijke omgeving waarin het Festival plaatsvindt. De organisatie denkt graag mee over een andere route naar de voorstelling, je verblijf of vervoer (denk aan strandrolstoelen en rolstoeltoiletten) tijdens Oerol. Sommige voorstellingen hebben speciale rolstoelplekken. Als dit het geval is, staat het aangegeven op de voorstellingspagina. Hier staat ook hoe je een rolstoelplek reserveert. Je vindt aangepaste toiletten op het Festivalhart bij Paal 8. Daarnaast zijn er aangepaste toiletten aanwezig in diverse horecagelegenheden op Terschelling.

 Blind / Slechtziend
In deze voorstellingen voeren taal en/of muziek de boventoon.

Begeleiding welkom
Neem je zelf een begeleider of tolk mee naar Oerol? Meld dit bij de coördinator toegankelijkheid van Oerol, die met je mee kijkt naar de mogelijkheden.

Geleidehond welkom
Het gehele festival is toegankelijk voor een hulp-, assistentie- of geleidehond. De hond dient wel een tuigje te dragen waarop duidelijk zichtbaar is dat het een hulphond is.

 Verblijf
De OV-bussen op Terschelling zijn rolstoeltoegankelijk. Oerol heeft contact met diverse locaties waar verblijf en verzorging mogelijk is voor rolstoelgebruikers en voor mensen die slecht ter been zijn. Mail voor meer informatie naar toegankelijkheid@oerol.nl.  

Deel dit bericht

Heeft u zelf een interessant bericht, belangrijke informatie of weet u van een verrassende ontwikkeling over toegankelijkheid en inclusie: tip ons!