Podiumlift voor artiesten

Platform St Anthonis presenteert rolstoel-podiumlift

Het PTSA (Platform Toegankelijk St Anthonis)  heeft vrijdag 30 juni een rolstoel-podiumlift gepresenteerd. Rob Poel, voorzitter Toegankelijk Land van Cuijk (TLvC) heeft de nieuwe rolstoel-podiumlift gedemonstreerd aan wethouder Willy Hendriks en de overige gasten.

juni 2023 | St Anthonis

Presentatie rolstoellift juni 2023

Demonstratie rolstoellift aan wethouder Willy Hendriks

Als een podium de toegankelijkheid voor mensen in een rolstoel belemmert, draagt dit niet bij aan de participatie. Dit was ook het geval tijdens het MuziekEvent in Landhorst. Enkele artiesten moesten, met rolstoel en al, met een heftruck het podium op getild worden. Dit zette het bestuur van het PTSA aan het denken. Participeren in de samenleving en met name toegankelijkheid, is een van de doelen van deze stichting. Ook een (koor)zanger of artiest, in een rolstoel, wil graag optreden en net als elke andere artiest een podium op kunnen gaan. Daarom heeft PTSA nu een rolstoel-podiumlift. Deze is te leen voor verenigingen of stichtingen en te huur voor commerciële instellingen. 

Op afspraak wordt de rolstoel-podiumlift, met een aangepaste aanhangwagen, naar de afgesproken zaal of accommodatie gebracht, geïnstalleerd en na afloop weer opgehaald. 
De reiskosten voor halen en brengen van de rolstoellift, moeten wel vergoed worden. 
Deze rolstoel-podiumlift werd mede mogelijk gemaakt door de voormalige gemeente Sint Anthonis.

Meer informatie en/of reservering
Corrie Schilderink: 06 23 40 44 89 of
corrie.schilderink@gmail.com
Harry Schilderink: 06 23 45 99 31

Deel dit bericht

Heeft u zelf een interessant bericht, belangrijke informatie of weet u van een verrassende ontwikkeling over toegankelijkheid en inclusie: tip ons!