Oproep

Platform Toegankelijk Grave zoekt versterking

Doe mee! 

Het platform Toegankelijk Grave bestaat al dertig jaar en wordt gevormd door 12 enthousiaste inwoners van de voormalige gemeente Grave. Doel van het platform is het behartigen van de belangen van mensen met een beperking. 

augustus 2023 | Grave

team

Dat gebeurt onder meer door informatie te geven aan provincie en gemeente, maar ook door heel praktische zaken aan te pakken. Zo heeft het platform er onder meer voor gezorgd dat er braillebordjes bij de bushaltes gerealiseerd zijn, dat er bordjes in de etalages van de winkels in het centrum staan met het verzoek geen fietsen op de stoep te plaatsen en dat er een rolstoel-picknicktafel geplaatst is op de Maaskade. Ook wordt kritisch gekeken naar de toegankelijkheid van gebouwen en wegen. In verband met het vertrek van twee leden is het platform op zoek naar nieuwe leden. Heb je een visuele- , auditieve- of motorische beperking óf heb je affiniteit met mensen met een beperking meld je dan aan bij het platform. Het platform vergadert vier maal per jaar. Meer info of aanmelden kan via een mail naar secretarisgrave@toegankelijklvc.nl of bel met de voorzitter van het platform Jenneke van Dongen (06 – 14 06 23 91).

Deel dit bericht

Heeft u zelf een interessant bericht, belangrijke informatie of weet u van een verrassende ontwikkeling over toegankelijkheid en inclusie: tip ons!