Bewustwording

Ruitenwisserkaart voor foutparkeerders

Leden van het platform Toegankelijk Grave lopen nog wel eens letterlijk tegen fout geparkeerde auto’s aan. Hoe maak je automobilisten bewust van de problemen, die ze veroorzaken als ze hun auto op een verkeerde plek parkeren?

mei 2023 | Grave

Ruitenwisserkaart3

Met de ontwikkeling van de ‘ruitenwisserkaart’ hoopt het platform hiervoor een oplossing gevonden te hebben. “Het is meestal niet zo dat mensen bewust hun auto parkeren op een plek waar dat niet mag. Mensen letten gewoon niet altijd op en zetten hun auto snel even ergens neer. Als dat half op de stoep is of op een geleidelijn, dan kunnen rolstoelers of mensen met een visusbeperking hun weg niet vinden of vervolgen.” De ruitenwisserkaart geeft aan de automobilist op die plek de toegankelijkheid blokkeert. Het platform hoopt dat de toegankelijkheid van mensen met een beperking hierdoor verbetert en dat mensen zonder een beperking extra goed opletten waar ze hun auto parkeren.

Deel dit bericht

Heeft u zelf een interessant bericht, belangrijke informatie of weet u van een verrassende ontwikkeling over toegankelijkheid en inclusie: tip ons!